Sportvliegtuigen

Tsjech en Fozzy Bear op Lelystad Airport

OK-CAR Cessna T182T Turbo Skylane

Lelystad Airport , 5 juni 2018 – Ze waren vroeg opgestaan, de mannen die met de OK-CAR op Lelystad arriveerden. Al om 05:51 waren ze vertrokken vanaf Dvur Kralove (LKDK) in Tsjechië. Dik 3 uur later draaiden ze op finals van baan 05 op Lelystad Airprort.

OK-CAR Cessna T182T Turbo Skylane

Het toestel werd voor de toren neergezet en men meldde dat het rond 15:00u weer zou vertrekken. Dat vertrek werd iets later en er moest ook eerst nog even getankt worden.

Nadat de piloot een dikke 100 liter 100LL had getankt was men gereed voor de terugreis. De twee passagiers stapten in en rond 17:40u hing de kist weer in de lucht, retour naar Dvur Kralove.

OK-CAR Cessna T182T Turbo Skylane

De piloot verwachtte op de terugweg iets voordeel van de rugwind te hebben. Niet te veel, maar hij dacht een minuutje of 10 korter te vliegen dan op de heenweg. In elk geval nog op tijd om VFR en voor het end of daylight binnen te komen.

Fozzy Bear

Vandaag arriveerde Fozzy Bear bij Air Waterland. Tenminste, ik vind dat de Zweedse registratie SE-FZY op een bruin/oranje kist de bijnaam Fozzy Bear rechtvaardigt. Fozzy Bear is de beer uit de Muppet Show die er alleen maar in slaagt om niet-grappige moppen te vertellen. Dus, als je dit een flauwe grap vindt, des te logischer dat de bijnaam van het toestel Fozzy Bear zou moeten worden. 😉
Air Waterland zal dit toestel vast weer liefdevol omarmen en gereed maken voor wederverkoop. Binnenkort zal het toestel uit 1974 ongetwijfeld op Planecheck.com verschijnen om zijn weg te vinden naar een nieuwe eigenaar.

SE-FZY Reims-Cessna F172M Skyhawk

Mocht het toestel verkocht worden en blijft de registratie SE-FZY, dan moet er toch ècht Fozzy Bear opgeschilderd worden! Vinden jullie ook niet!?!? 🙂

Zo zou de kist “Fozzy Bear” er van ons uit mogen zien! 😉

Mooie avond

Verder was het nog een mooie avond. Mooi voor nog een vluchtje met de PH-RIC. De CAP 10C vertrok dan ook nog even voor een lokaal vluchtje.

PH-RIC Mudry CAP 10C

 

Geef een reactie