BizjetsHelikoptersSportvliegtuigenTwins

Britse Cessna twin op Lelystad Airport

G-FFWD Cessna 310R

Lelystad Airport, 7 juni 2018 – Een leuke Cessna 310R op het platform van Lelystad Airport. De G-FFWD uit 1976. Sinds 1990 is het met deze registratie ingeschreven in het Britse register en daarvoor al als G-TVKE (’82-’90) en G-EURO (’78-’82). Voordat het naar Europa kwam droeg het toestel nog N87468 als kenmerk.
De Cessna twin kwam uit East Midlands. Een vluchtje van 1:50u.

SE-FZY Reims/Cessna F172M Skyhawk

Bij Air Waterland konden we betere foto’s maken van de pas gearriveerde SE-FZY. De Cessna was inmiddels in een sopje gezet en werd speciaal voor de foto mooi in het zonnetje geparkeerd.

SE-FZY Reims/Cessna F172M Skyhawk

De SE-FZY ziet er nog best knap uit. En wat grappig is, deze Cessna heeft hetzelfde kleurenschema als de PH-LVH (de oude HA-SVS) van de overburen Wings over Holland. Beide kistjes hebben waarschijnlijk naar elkaar kunnen zwaaien op de productielijn in het Franse Reims in 1973. De PH-LVH heeft namelijk constructienummer 1017 en de SE-FZY is nummer 1024. Kennelijk was er in de tijd net een “oranje productieweek”. 😉

Morgen, vrijdag 8 juni, zou de Dassault Falcon 7X F-HMGC weer uit de spuithal moeten vertrekken. Vandaag bevond deze Franse prinses zich nog – gesluierd en wel – in de hangaar. Er werd nog de laatste hand aan gelegd aan het nieuwe uiterlijk van deze grote bizjet.

F-HMGC Dassault Falcon 7X

De 2-LIFE kwam binnen na een vlucht vanuit het noorden. Eenmaal voor de hangaar verdween het toestel al snel daarna met zijn radiografisch bestuurbare plane-mover in de hangaar.

2-LIFE ONE Aviation Eclipse 500SE

Fotogalerij

Geef een reactie