(Motor)zweefvliegtuigenOld TimersSportvliegtuigenUltralights

Leuke bezoekers op Vliegveld Hilversum

D-ECGW Cessna 182N Skylane

Vliegveld Hilversum, 15 juli 2018 – Op de zondagochtend korte tijd op Vliegveld Hilversum doorgebracht. Hoofddoel was de Roemeense Socata TB-9 Tampico Club die al een week op het veld bivakkeerde. Die missie was geslaagd. Maar er was meer.

YR-BDH Socata TB-9 Tampico Club

Zo stond er een mooie oude Cessna 182N uit 1971. Deze D-ECGW heeft nog altijd zijn originele kleurtjes, al zijn die dan wel wat vervaagd in de loop der tijd.
Uit Oostenrijk was de OE-7104 gearriveerd. Dit is een Dynamic WT-9 ultralight. Helaas zat dit toestel aardig ingepakt, wat de foto helaas niet ten goede komt.

OE-7104 Aerospool WT9 Dynamic

Op vrijdag 13 juli was op Hilversum een nieuwe bewoner afgeleverd. Het ging om de PH-FEN. Dit is eveneens een Dynamic WT-9, alleen niet in de ultralight-categorie. Dit kistje valt onder de Light Sport Aircraft en heeft een reguliere registratie. Helaas stond het kistje in zijn box en had het ook een kap over de cockpit zitten.

PH-FEN Aerospool WT 9 Dynamic LSA

De Tiger Moth N8233 maakte een aantal korte lokale vluchtjes. Erg leuk om te zien dat dit kistje uit 1943 nog in tip-top conditie is en regelmatig in de lucht te vinden is.

N8233 De Havilland DH.82A Tiger Moth

Op Vliegveld Hilversum was baan 13 in gebruik. Daardoor was het mogelijk om de kistjes die vlogen mooi in de landing te fotograferen.

Ook de zwevers waren lekker actief, zowel met de lierwagen als met hun sleepvliegtuig de PH-GOZ.

De piloot van de Husky was bij de eerste landing alleen nog niet helemaal scherp. Hij kwam laag binnen, met zijn sleepkabel achter hem aan.

PH-GOZ Aviat A-1 Husky

Gevolg was dat de kabel in het hek sloeg aan de overkant van de sloot en de weg. Het prikkeldraad brak, paaltjes trokken scheef en de graspollen vlogen met de sleepkabel over de weg. Gelukkig bleef de kabel niet vastzitten en kon de Husky veilig landen en gelukkig reed er niemand op dat moment op de weg. Wel moet de landeigenaar zijn afrastering uit de sloot vissen, maar dat zou door de betrokkenen doorgegeven worden.

Geef een reactie