Sportvliegtuigen

KGB op Lelystad Airport… waar was de FBI?!?

OO-KGB Robin DR400/120 Dauphin 2+2

Lelystad Airport, 27 juli 2018 – Vandaag met dit warme weer maar kort even op Lelystad Airport wezen kijken. Daar troffen we een Belgische Robin aan. Met de registratie OO-KGB zou je kunnen vermoeden dat dit toestel aan de Komitet Gosudarstvennoy Bezopasnosti (Комитет государственной безопасности), oftewel Comité voor Staatsveiligheid – kortweg KGB – toebehoort. Maar niets is minder waar, oftewel FAKE NEWS!
De Robin draag titels van de Kortrijk Flying Club. Het heeft wel een Nederlands vlaggetje in de staart om het toch een beetje geheimzinnig te maken… Maar dat is weer te verklaren omdat het toestel ooit hiervoor als PH- AIP geregistreerd was.
Bij de Kortrijk Flying Club hebben zo overigens ook een toestel van de Federal Bureau of Investigation (FBI) in de vloot. De OO-FBI.

Archieffoto van de OO-FBI Robin DR-400-120 Petit Prince (Keiheuvel, 31 juli 2010)

Gevoel voor humor kunnen we ze daar niet ontzeggen! 🙂

Een gedachte over “KGB op Lelystad Airport… waar was de FBI?!?

Geef een reactie