AirlinersMuseum

Eerste trans-Atlantische airliner KLM in het Aviodrome te zien

PH-TAR Douglas DC-4 (C-54A) Skymaster

Lelystad Airport, 28 september 2018 – De Douglas DC-4 van het Aviodrome is afgelopen woensdag weer uit de spuithal van Satys gekomen. Daar was het een paar weken geleden naar binnen gegaan om voorzien te worden van een nieuwe verflaag.

Als ZS-IPR Douglas DC-4 (C-54A) Skymaster is dit toestel in 1997 vleigend naar Nederland gekomen
En als NL-316 / (PH-DDY) Douglas DC-4 (C-54A) Skymaster heeft het jaren in het Aviodrome gestaan

Verweerd

Door de weersinvloeden was de zilvergrijze verflaag van het toestel aardig aan het verweren geslagen. De oude blauwwitte kleuren van de PH-DDY kwamen er hier en daar al onder tevoorschijn.

Het toestel raakte verweerd, hier komt nog vaag PH-DDY tevoorschijn

Kaal

Kortom, het was tijd om de oude kleuren van de NL-316 te gaan vervangen. Eerder dit jaar werd de kist daarvoor in gereedheid gebracht. De rechtervleugel werd er voor een deel afgehaald omdat het toestel ander niet in de spuithal van Satys op Lelystad Airport paste.

NL-316 / (PH-DDY) Douglas DC-4 (C-54A) Skymaster wordt in gereedheid gebracht
Om in de spuithal te passen moet een deel van de rechter vleugel eraf

Ook werden de bewegende delen die bespannen waren verwijderd. Deze worden door de medewerkers van het Aviodrome zelf onder handen genomen. Dat wil zeggen opnieuw bespannen en op kleur brengen.

De bewegende delen net nadat ze verwijderd zijn

Een paar weken ging de DC-4 (of eigenlijk een oude militaire C-54A Skymaster) de spuithal in. Het proces om de oude verf te verwijderen werd voortvarend aangepakt. Wat restte was een geheel naakte DC-4.

Een naakte DC-4 inde spuithal na het verwijderen van de oude laklagen

Klaar

Woensdag 26 september 2018 was het zo ver, toen kon aanschouwd worden welke plannen het Aviodrome had met de nieuwe beschildering. Het was de beschildering van de PH-TAR geworden, een oude KLM DC-4 die tussen 1946 en 1948 relatief kort gevlogen heeft. De bijnaam van deze kist is “Rotterdam”.

PH-TAR Douglas DC-4 (C-54A) Skymaster

Historie

Niet geheel toevallig dat het Aviodrome voor KLM kleuren heeft gekozen. Volgend jaar bestaat de KLM 100 jaar en het is mooi dat er dan een prachtig toestel in historisch juiste kleuren in het museum staat. Overigens gebeurt dit op initiatief van het Aviodrome zelf. Het is niet zo dat de KLM nou een potje verf sponsort in deze…

PH-TAR Douglas DC-4 (C-54A) Skymaster

Waarom de PH-TAR? Dat heeft een duidelijke historische betekenis. Met de PH-TAR Douglas DC-4 “Rotterdam” startte de KLM op 21 mei 1946 de lijndienst tussen Amsterdam en New York. De eerste trans-Atlantische airliner van de KLM.

Details

Een leuk detail bij de authenticiteit van de PH-TAR werd verteld door Raymond Oostergo van het Aviodrome. Het stuk van de neus voor de cockpitruiten is beschilderd met dezelfde lichtblauwe kleur als de letters van “The Flying Dutchman”. Op oude zwart-wit foto’s is niet goed te zien welke kleur dit heeft. Speurwerk in oude documenten heeft de wetenschap opgeleverd dat dit als die kleur lichtblauw bedoeld was.

PH-TAR Douglas DC-4 (C-54A) Skymaster

Bij het Aviodrome is men scherp op het zo exact mogelijk uitvoeren van het toestel tot in de kleinste details. Zo had de PH-TAR oorspronkelijk een logo van de KLM met het schip “The Flying Dutchman”. Op de kist nu is dat schip in blauw uitgevoerd. Origineel was dat schip zwart. Dat wordt nog hersteld.

Het schip is hier nog blauw, maar moet zwart worden

Overigens wordt al het stickerwerk op dit toestel gesponsord. En dat zijn een paar flinke stickers, zoals die van het wapen van Rotterdam op de neus. Het bedrijf PPP Nederland uit Dronten weet hierbij van wanten. Zij hebben inmiddels al meer dan 100 vliegtuigen bestickerd en leverden graag hun expertise bij dit project. En met resultaat!

Op zijn plek

Inmiddels is de PH-TAR voor het oude stationsgebouw geplaatst. Gisteren heeft men het vleugeldeel, dat er af was, alweer teruggeplaatst.

PH-TAR Douglas DC-4 (C-54A) Skymaster

Daarbij kwam men tot de grappige ontdekking dat het zwart van de vleugel-voorrand niet helemaal gelijk doorliep. Dat komt omdat dit losse vleugeldeel apart is gespoten. Dat moet nog even met de hand bijgewerkt worden. Kan gebeuren en leuk voor het verhaal! 😉

De vleugel-voorrand loopt niet helemaal gelijk door

Bewegende delen

Het richtingsroer is al bespannen en moet nog geschilderd worden

In de T2-Hangaar is men verder druk bezig met de bewegende delen. Het richtingsroer is inmiddels alweer bespannen. De komende maanden wordt hieraan verder gewerkt. Het eindresultaat zal een prachtige authentieke DC-4 zijn in KLM kleuren die weer jaren tegen het (soms barre) Hollandse weer kan.

De overige bewegende delen van de PH-TAR moeten nog bespannen worden

Rondom

Deze middag zijn we eens even rustig om het toestel heen gelopen en hebben het van diverse kanten gefotografeerd. De mensen van het Aviodrome, PPP Nederland en Satys hebben hun best gedaan om er weer een mooi project van te maken. Daar zijn ze volgens ons fantastisch in geslaagd!

PH-TAR (1) en PH-TAR (2)

We weten natuurlijk dat deze PH-TAR niet de oorspronkelijke PH-TAR is. Voor de volledigheid sommen we de historie van de echte PH-TAR op, gevolgd door de geschiedenis van het museumtoestel.
(Bron: website Herman Dekker – www.hdekker.info)

De echte PH-TAR

PH-TAR Douglas DC-4-1009 c/n 42923
25.04.1946   KLM NV, Den Haag/*Schiphol.
08.05.1946   Gedoopt: “Rotterdam”
11.02.1948   Inschrijving doorgehaald, naar PJ-TAR
03.12.1948   KLM NV, Den Haag/*Schiphol.
13.12.1948   Inschrijving doorgehaald.
EC-AEK, HI-169. Buiten gebruik gesteld in 1975, daarna gesloopt.

De PH-TAR in het Aviodrome

PH-DDY Douglas C-54A Skymaster c/n 7488
Vroegere registraties: ZS-IPR, 6906, ZS-IPR, A2-ZEF, VQ-ZEF, 42-107469, HS-POE, PI-C102, NC53103, 42-107469
21.11.1997   PH-DDY Dutch Dakota Association BV, Schiphol.
19.01.1999   Inschrijving doorgehaald. “Geen BvL afgegeven”.
21.03.2003 Naar Aviodrome als NL-316 van “Netherlands Government Air Transport”
26.09.2018 Als PH-TAR Douglas DC-4 KLM “Rotterdam”

PH-TAR Douglas DC-4 (C-54A) Skymaster

 

5 gedachten over “Eerste trans-Atlantische airliner KLM in het Aviodrome te zien

  1. Opmerking wat betreft de witte vlaggen is correct maar de oriëntatie van het schip op de Aviodrome “PH-TAR” is juist. Aan beide zijden van het vliegtuig vaart het schip in de vliegrichting. Zie foto’s van de originele “PH-TAR” op het internet.

  2. Hoi Sander,

    Nog eens in mijn foto verzameling gekeken, blijkt dat er het schip meerdere kanten op vaart . Foto’s van dc-3 aan de linkerkant met zowel de boot richting de neus als richting de staart.

    Zie trouwens op de foto’s hierboven, dat rechterkant, naar rechts vaart (neus) en aan de linkerkant naar links (staart)…

    Hetzelfde logo aan beiden zijden, niet gespiegeld aan 1 kant.

    Marcel

Geef een reactie