HelikoptersMilitairSportvliegtuigenWrecks & Relics

Een leeuwerik en een roodborstje op één foto

A-407 Sud Aviation SE 316B Alouette III ex KLu

Lelystad Airport, 12 december 2018 – Voor de deur van de spuithal van Satys was de oude Alouette III van de Koninklijke Luchtmacht neergezet. De kersvers gespoten A-407 is inmiddels voorzien van al zijn markings en is klaar om opgehaald te worden voor vertrek richting een rotonde in Soest. Dit zou aanvankelijk afgelopen donderdag al plaatsvinden maar is – zo blijkt – uitgesteld.

Robin

Wie kent mijn vriend Robin nog? Robin het roodborstje. Dit vogeltje hield mij eerder gezelschap in de buurt van de Early Birds hangaar. Kijk hier nog maar eens. Vandaag zat Robin parmantig te poseren tot ik een foto van hem ging maken. Sorry Robin, maar ik zag pas thuis dat ik je op de gevoelige plaat had vastgelegd… Je zat wel erg strategisch op me te wachten in de Alouette (= Frans voor leeuwerik). Slim van je!

Robin zat al te wachten!

Brit

Vanuit Gloucestershire Airport (EGBJ) was maandag aan het einde van de middag de G-JHPC aangekomen. Dit is een Cessna 182T Skylane uit 2008. Erg veel is men met dit geweldige reisvliegtuig nog niet op pad geweest. In september van dit jaar stonden er namelijk nog maar 690 vlieguren op de teller. Da’s 69 uur per jaar volgens mijn rekenmachine.

G-JHPC Cessna 182T Skylane

In de tweede helft van de middag keerde de Cessna weer huiswaarts. Mooi op tijd om de stemming deze avond te volgen van de Britse Conservatieven over het lot van Theresa May als partijleider en premier (van de UK). 😉

Cougar

De Luchtmacht wist vandaag Lelystad Airport weer te vinden. Een Eurocopter AS-532 U2 Cougar Mk2 maakte een low-pass over de baan 05. Het ging hierbij om de S-444 met als callsign Wildcat63.

Helaas geen plaatje van se S-444 Cougar tijdens de low-pass

Een gedachte over “Een leeuwerik en een roodborstje op één foto

Geef een reactie