Algemeen

Lijsten Lelystad Airport Based Aircraft en Visitors Satys landen bij AirOnline.nl

Twee lijsten over Lelystad Airport toegevoegd op AirOnline.nl

Lelystad Airport, 3 januari 2019 – Dat Lelystad Airport het drukste General Aviation veld van Nederland is weten de meeste inmiddels wel. Alleen hoeveel vliegtuigen staan er nu eigenlijk op het veld? Die vraag hield Jeroen Schonewille een aantal jaar gelden bezig. Hij kwam op de gedachte om een lijst samen te stellen met daarop alle vliegtuigen die zich op Lelystad Aiprort bevinden. Of ze nu vliegwaardig zijn, opgeslagen zijn of in een museum ten toon gesteld staan.
Naast deze lijst is hij tevens gaan bijhouden welke vliegtuigen er allemaal in de spuithal van Satys (voorheen QAPS/STTS) geweest zijn. En dat is inmiddels ook een flinke lijst geworden. Beide lijsten stonden op de site AviaView.net van Jeroen.
Deze lijsten heeft Jeroen een paar jaar up-to-date gehouden. Zo nu en dan met wat input van anderen. Alleen het lastige is bij een dynamisch veld als Lelystad Airport, dat zo’n lijst snel aan verandering onderhevig is. En bijhouden kost nu eenmaal tijd.
Jeroen Schonewille heeft het afgelopen jaar helaas maar weinig tijd gehad om zijn lijsten bij te houden. Dat komt omdat hij inmiddels begonnen is met zijn droombaan, vliegen! Hij is First Officer geworden bij Ryanair.
Vandaar dat Jeroen gevraagd heeft of zijn beide lijsten een landingsplekje konden krijgen binnen de site van AirOnline.nl. Nou, dat is gerealiseerd! En inmiddels zijn beide lijsten ook weer bijgewerkt. Vanaf 2019 is de data te raadplegen via het menu op deze site. Klik op Lelystad Airport en kies voor een van opties.
Mochten er aanvullingen of opmerkingen zijn betreffende de gegevens, schroom dan niet om die door te geven. Dat kan via het contactformulier op de site.
Jeroen; dank voor je initiatief! We zullen er goed voor zorgen!

Geef een reactie