AirShowHelikopters

3 Augustus 2019 – 2e Dutch Heli Day, de helikopters komen weer naar Stroe toe

PH-WRW Eurocopter EC-120B Colibri (Dutch Heli Day 2013)

Stroe, 15 maart 2019 – Op zaterdag 3 augustus 2019 wordt voor de tweede keer de Dutch Heli Day gehouden in Stroe op de Veluwe. Naar verwachting zijn rond de 20 helikopters uit binnen- en buitenland aanwezig. Een bijzondere deelnemer is een helikopter van de Tsjechische luchtmacht. Ook de ex-luchtmacht A-275 Alouette III, die onlangs door Heliflight is aangeschaft, neemt deel aan de static show. Het programma voorziet verder in een aviamarkt, oldtimertractoren en een springkussen voor de kinderen.

Ook in 2013 was een ‘koninklijke’ Aloutte te te zien, de A-301 Aerospatiale Alouette III SE-3160 was toen nog opertioneel.

JHP

De Dutch Heli Day is een initiatief van Joint Helicopter Pilots (JHP), de vereniging van helikoptervliegers in Nederland. Het doel van de dag is om geïnteresseerden kennis te laten maken met de helikopterwereld. Belangstellenden kunnen hun bezoek aan de helikopters combineren met het oogstfeest op het terrein van De Kruif Machines. De eerste Dutch Heli Day vond plaats op 14 september 2013. Ondanks het matige weer kwamen er toen zo’n 3.500 bezoekers op de Heli Day af.

In 2013 konden ook gyrokopters landen in Stroe, zoals deze D-MEAJ AutoGyro Cavalon

Programma

Het programma voor de tweede Dutch Heli Day ziet er als volgt uit:

  • 11.00-13.00 uur: aankomst van de helikopters
  • 13.30-16.00 uur: openstelling van het landingsterrein voor publiek, de vliegers geven toelichting bij hun heli’s
  • 15.00-16.00 uur: demonstratie helikopter schaalmodellen
  • 16:00-17.00 uur: vertrek helikopters
  • 17.00 uur: einde programma

Praktische informatie

De Dutch Heli Day is gratis toegankelijk. De locatie is Stroeërweg 46, Stroe. Kijk voor meer informatie op www.jhp.aero. De Dutch Heli Day wordt gehouden onder het voorbehoud van weers- en technische omstandigheden en het verkrijgen van de benodigde vergunningen.

PH-EQU Eurocopter EC155B1 was een van de grotere bezoekers in 2013

Geef een reactie