HelikoptersOld TimersWarbirds

DDA Classic Airlines is druk aan het trainen

PH-PBA Douglas DC-3C Dakota

Lelystad Airport, 12 april 2019 – De piloten van de DDA Classic Airlines waren stevig aan het oefenen voor het komende seizoen. Vorige week vloog men hiervoor naar Munster-Osnabrück. Vandaag bleef men rond het veld.

PH-PBA Douglas DC-3C Dakota

Met de PH-PBA werden talloze circuits gevlogen en het starten en landen te oefenen. Daarbij werden geen touch an go’s gemaakt maar telkens een full-stop. Daarna werd terug getaxied naar de kop van de baan om te starten voor een volgend rondje. Tussendoor werd ook van crew gewisseld, zodat iedereen aan de beurt kwam.

Pakjes bezorgen

De PH-UNN van HeliCentre heeft een carrière switch gemaakt. Tot voor kort was het de vakkenvuller van de Plusmarkt. Speciaal daarvoor was de Eurocopter EC 120B Colibri met folie voorzien van de huisstijl van deze supermarkt.

PH-UNN Eurocopter EC 120B Colibri in zijn oorspronkelijke kleuren
Zo zag de PH-UNN er tot voor kort uit, gewrapt in de kleuren van de Plusmarkt (Almere, oktober 2017)

Ook heeft de PH-UNN nog kort in de horeca gewerkt. Dat betrof een baantje bij de Vrienden van Amstel Live. Voor deze uitzendklus werd ook een speciaal uniform aangemeten.

PH-UNN Eurocopter EC 120B Colibr in dienst van de Vriende van Amstel Live (Lelystad, september 2018)

Op dit moment is de PH-UNN pakjesbezorger geworden. Althans die indruk krijgen we bij het zien van een grote DPD-sticker op de linkerzijde.

PH-UNN Eurocopter EC 120B Colibri met een DPD sticker op de linkerkant

Vermoedelijk is ook deze job van tijdelijke aard. De sticker zal ongetwijfeld eerdaags weer verwijderd worden. Kijken waar de Colibri dan zijn boterham gaat verdienen… 😉

Jack is back

Jack Sparrow was terug op zijn post vandaag. Met zijn glanzende verenkleed zag hij er weer tiptop uit. Het is een vogel die veel om zijn uiterlijk geeft zo te zien. Koppie strak in de gel en een kleurspoelinkje met highlights aan de puntje van de veren. Jacky was niet in de buurt. Kennelijk had zij andere B.B.H.H. (Bezigheden Buiten Huis Hebbend).

Jack Sparrow

ANWB MAA

Ook bij ANWB Medical Air Assistance (MAA) is men druk bezig met trainingen. De PH-ULP is meerdere keren uitgevlogen voor een lokale vlucht met daarbij diverse circuitjes.

PH-ULP Eurocopter EC 135 T2

Geef een reactie