Postzegels

Postzegel ter gelegenheid van 100 jaar burgerluchtvaart in Zwitserland

Postzegelvel ter gelegenheid van 100 jaar burgerluchtvaart in Zwitserland

Meiringen, 12 mei 2019 – In Zwitserland is het dit jaar 100 jaar gelden dat de commerciële burgerluchtvaart gestart is. Op 8 januari 1919 vloog voor het eerst een vliegtuig poststukken van Dübendorf naar het Berner Beundenfeld bij Bern. Er werd gevlogen met een Häfeli DH-3 dubbeldekker. Al in februari van dat jaar werd de lijndienst al doorgetrokken naar Lausanne. De geregelde luchtvaart in Zwitserland was daarmee een feit.
Om dit te vieren heeft het Zwitserse postbedrijf ‘Die Post’ een speciale postzegel uitgegeven. Net als in Nederland (zie HIER) heeft men een postzegel met een luchtvaartthema in omloop gebracht. Deze zegel is sinds 7 maart 2019 in de verkoop.
Op de postzegel is een afbeelding te zien van de Häfeli DH-3 dubbeldekker. Ook staat er een Airbus A220-100 (voorheen Bombardier CS100) van Swiss, het nieuwste en modernste verkeersvliegtuig in Zwitserland. Er is in 100 jaar zichtbaar een grote stap gemaakt in de ontwikkeling binnen de luchtvaart.
Op de postzegel is verder de route afgebeeld van Dübendorf via Bern naar Lausanne. Het geheel wordt gecompleteerd door een vliegtuigstaart met de Zwitserse vlag in de staart. Een kenmerk dat alle Zwitserse toestellen dagen.
Natuurlijk hebben wij een velletje van deze zegels aangeschaft om onze postzegeverzameling weer een beetje uit te breiden. Wil je zelf deze postzegel ook in je bezit hebben? Kijk dan op www.postshop.ch. Daar zijn ze te bestellen.

Dit velletje is te bestellen bij de Zwitserse Postshop

Geef een reactie