Sportvliegtuigen

Zwitserse Flugschule Grenchen doet rondje Nederland

HB-PPN Piper PA-28-181 Archer III

Lelystad Airport, 9 juni 2019 – De Flugschule Grenchen maakte in het Pinksterweekend een gezamenlijke oefenvlucht naar ons land. Als onderdeel van de opleiding voor piloten werd geoefend in het navigeren naar – voor de piloten nog onbekende – velden buiten hun thuisland Zwitserland.
Op de Eerste Pinksterdag stond een rondje Nederland op de planning. Men was de dag ervoor aangekomen op Oostende aan de Belgische kust. Als eerste werd een vlucht richting Lelystad Airport gemaakt. De vier Pipers landden kort na elkaar en werden voor de toren geparkeerd.

Drie van de vier toestellen van de Flugschule Grenchen voor de toren

Na korte tijd hield men het weer voor gezien en vertrok men richting Teuge. Na Teuge werd nog naar Budel gevlogen om vervolgens op Maastricht-Aachen Airport een stop voor de nacht te maken. Op Tweede Pinksterdag werd weer naar huis gevlogen.

HB-PDU Piper PA-28RT-201 Arrow IV

Vloot

De Flugschule Grenchen beschikt over een vloot van Piper PA-28’s, diverse Robins en een Piper PA-32. Deze laatste is niet in de huiskleuren van de vliegschool gestoken. Alle nader kisten vliegen in hetzelfde geelwitte kleurenschema met een blauw streepje.

HB-PES Piper PA-32R-301 Saratoga SP, als enige niet in de huiskleuren

Deelnemers

De volgende vier kisten deden mee aan dit ‘Pinkstertripje”:

  • HB-PDU Piper PA-28RT-201 Arrow IV
  • HB-PES Piper PA-32R-301 Saratoga SP
  • HB-PGB. Piper PA-28-181 Archer II
  • HB-PPN Piper PA-28-181 Archer III

Van drie van de vier toestellen hebben we een foto kunnen maken. De HB-PGB was al vertrokken voordat we de camera uit de tas hadden…

 

Geef een reactie