Bizjets

FAE-052 Dassault Falcon 7X van de Fuerza Aérea Ecuatoriana op Schiphol

FAE-052 Dassault Falcon 7X Fuerza Aérea Ecuatoriana

Schiphol, 13 juli 2019 – Militaire vliegtuigen uit Zuid-Amerika zijn in Nederland een bijzonderheid. Een vliegtuig van de luchtmacht van Ecuador (Fuerza Aérea Ecuatoriana) is dan ook zeker niet alledaags! De president van Ecuador, Lenín Moreno Garcés, bracht een werkbezoek aan Nederland en bracht dit vliegtuig mee.
Het was de bedoeling dat hij donderdagavond 11 juli 2019 met de Ecuadoraanse ‘Air Force One’ zou landen op Schiphol. Helaas ging dat niet door omdat men pech kreeg met de Dassault Falcon 7X op het Parijse vliegveld Le Bourget.
Daarop werd snel een vervangend toestel geregeld (F-HEXR Dassault Falcon 7X) waardoor de president rond middernacht alsnog op Schiphol landde. Zijn eigen toestel, de FAE-052 Dassault Falcon 7X, zou later op de vrijdagmiddag – gerepareerd en wel – op Schiphol Oost landen.

FAE-052 Dassault Falcon 7X Fuerza Aérea Ecuatoriana

De Falcon 7X is gebouwd in 2013 en heeft als constructienummer 185. Het toestel is gelijk na productie naar Ecuador afgeleverd. De testregistratie was F-WWZZ.

Audiëntie

Op vrijdagochtend kwam de president op audiëntie bij Koning Willem Alexander. De Koning ontving de president als eerste staatshoofd in het pas gerenoveerde Paleis Huis ten Bosch.
Lenín Moreno Garcés is een bijzondere president. In Ecuador is hij een geliefd staatshoofd. Hij is het enige staatshoofd ter wereld die in een rolstoel zit. Dat komt omdat Garcés in 1998 werd neergeschoten bij een poging tot een overval en daarbij ernstig gewond raakte. In het voorjaar van 2017 werd hij tot president verkozen.

 

Geef een reactie