Sportvliegtuigen

Three – two – one – ….and lift off!

PH-ZWS Extra EA-300/LT

Lelystad Airport, 18 juli 2019 – De PH-ZWS maakte op deze dag een paar lokale vluchten. Met een toestel als dit is het een uitdaging om lang rechtuit te blijven vliegen. Een aerobatic kist als deze Extra EA-300/LT is gemaakt om uitdagend gevlogen te worden.

PH-ZWS Extra EA-300/LT op weg naar de startbaan

De vlieger (die achterin zit) gaf de PH-ZWS flink de sporen nadat het baan 23 was opgedraaid. De passagier voorin vond het zichtbaar leuk!

PH-ZWS Extra EA-300/LT

Met een rookspoortje achter zich liep de snelheid vlug op. Toen het kistje eenmaal lift had bleef het op grasspriethoogte vliegen tot bijna het einde van de baan.

PH-ZWS Extra EA-300/LT

Daarna kon je de gedachte van de piloot lezen: “Three – two – one – ….and lift off!” De PH-ZWS klom als een engel met heimwee omhoog. De Spaceshuttle was er niks bij!

Three – two – one – …lift off!

Vervolgens klom de PH-ZWS uit ten westen van het veld en liet daar een scala aan aerobatic manoeuvres zien. Na zo’n twintig minuutjes was de pret weer voorbij en werd de Extra weer aan dek gezet.
De PH-ZWS draagt de naam en kleuren van hostingbedrijf Leaseweb. Het toestel is in 2011 gebouwd en heeft als constructienummer LT005. De registratie ZWS staat voor de naam van Con Zwinkels. Hij is co-founder and Chief Executive Officer van Leaseweb.

Geef een reactie