1981 Hilversum Boeing Stearman N5817N

Eén van mijn vroegste foto’s (1981) waar ik aardig tevreden over ben is er één van de N5817N, een mooie Boeing Stearman N2S-5. Begin jaren ’80 was deze mooi beschilderde dubbeldekker regelmatig op Hilversum te zien. Als ik me goed herinner heeft deze kist ook nog een tijdje aan de ketting gelegen vanwege douane-periekelen.

N5817N Boeing Stearman PT17
N5817N Boeing Stearman PT17

Op de foto staat de Stearman er mooi bij in een avondzonnetje op het groene vliegveld Hilversum.  Voor de foto is de oude camera van m’n pa gebruikt.

F-AZDI Boeing Stearman PT17
F-AZDI Boeing Stearman PT17

In mei 1986 ben ik de kist weer tegengekomen, nu op La Ferté Alais (F). Inmiddels was de registratie veranderd in F-AZDI. De F-AZDI vliegt nog steeds. Het kleurenschema is nu aangepast aan de US NAVY, geel met een groene band.

F-AZDI Boeing Stearman PT17
F-AZDI Boeing Stearman PT17

Een kleine speurtocht in de negatieven die ik nog niet had ingescanned leverde dit plaatje op uit 1992. Ook deze foto is gemaakt op La Ferté Alais in Frankrijk, waar ieder jaar met Pinksteren een fantastische vliegshow wordt voorgeschoteld. De uit 1942 stammende Boeing Stearman is hier te zien in zijn militaire jasje.

Geef een reactie