Algemeen

…en een week later is ie stuk!!!

Vandaag was op internet dit bericht te lezen:

Incident: Kestrel CVLP at St. Thomas on Jan 17th 2011, engine fire, veered off runway on landing
By Simon Hradecky, created Monday, Jan 17th 2011 17:54Z.

N8277Q Convair C-131F
N8277Q Convair C-131F

A Kestrel Convair C-131F, registration N8277Q performing a freight flight from St. Thomas (US Virgin Islands) to unknown destination with 2 crew, departed St. Thomas’ runway 28 and was in the initial climb around 07:47L (11:47Z) when the tower observed smoke from the left hand engine (P&W R-2800). The crew declared emergency reporting an engine fire and loss of hydraulics and initiated a return to St. Thomas’ runway 10, where the aircraft touched down but could not slow. The airplane veered right off the runway, broke through the airport fence and came to a stop on a public road parallel to the runway (actually the airport access road). No injuries occurred, the damage to the airplane is unknown.
The airport was closed for several hours.

Dit is dus de mooie Convair die ik precies een week geleden op Sint Maarten heb zien landen en vertrekken. Gezien de vertrektijd is het goed mogelijk dat de kist exact een week later weer op weg was naar Sint Maarten. Zoals ik het bericht lees lijkt het me onwaarschijnlijk dat dit vliegtuig ooit nog vliegt. Mijn foto’s zijn dus waarschijnlijk één van de laatste waarop dit oude beestje in actie is te zien. Jammer, jammer, jammer…

Gelukkig heb ik de start op Sint Maarten op 10 januari op video vastgelegd. Het beeld is niet super, maar geniet nog even mee van deze inmiddels gehavende vogel…

2 gedachten over “…en een week later is ie stuk!!!

Geef een reactie