02/06/1983 G-ADGP Miles M2L, een echte racer!

G-ADGP Miles M.2L Hawk Speed Six
G-ADGP Miles M.2L Hawk Speed Six

Begin juni 1983 werd vliegveld Hilversum aangedaan door een bijzonder vliegtuig; G-ADGP. Dit is een Miles M.2L Hawk Speed Six. Dit unieke toestel is gebouwd in 1935 en was bedoeld voor luchtraces. Het toestel was op doortocht van Engeland naar Denemarken, naar de Fly In op Stauning. Voor de nacht werd gekozen voor één van de hangaars op Hilversum.
Ik weet nog goed dat ik ‘s avonds thuis met mijn scannertje het toestel hoorde aankomen. Na een sprintje op de fiets (ja, ja, in die tijd deed ik dat nog!) kwam ik na 15 minuten aan op het vliegveld. Verbaasd was ik toen ik niets op het veld zag staan. Toch maar even bij de havenmeester navraag gedaan. Gelukkig gaf hij mij aan dat de bijzondere bezoeker al in de hangaar stond. Net voordat deze voor de avond/nacht werd afgesloten kon ik dit plaatje maken.
De Miles vliegt tegenwoordig nog steeds. Wel heeft het toestel een restauratiebeurt ondergaan. Het toestel ziet er tegenwoordig blakender uit dan in 1983. Tik in Google maar eens G-ADGP Miles in en je vindt vast een hedendaags plaatje. Een plaatje zoals hij er in 1983 uitzag is zeldzamer op het net.

Geef een reactie