MuseumOld Timers

13/02/2011 Aviodrome / Lelystad

K-123 B.A.T. (Koolhoven) F.K.23 Bantam (1918)
K-123 B.A.T. (Koolhoven) F.K.23 Bantam (1918)

Vandaag met een goede bekende een bezoekje gebracht aan het Aviodrome luchtvaartmuseum op vliegveld Lelystad. We waren er al vroeg, zodat we de “drukte” mooi voor waren. Het blijft voor mij altijd heerlijk om tussen de oude vliegtuigen te lopen, ze te zien en te ruiken.
Gewapend met statief heb een aan paar foto’s gemaakt. Deze zijn te vinden onder Foto’s op AirOnline.nl, dan kiezen voor Lelystad en de fotoserie van 13 februari 2011.
Op de foto bij dit artikeltje is een Koolhoven FK-23 Batam uit 1918 te zien. Het toestel maakt deel uit van de collectie van het Aviodrome. Het is voor de eerste wereldoorlog gebouwd voor de Royal Air Force en is ontworpen door de Nederlander Frits Koolhoven. Persoonlijk vind ik dit één van de mooiste toestellen in de collectie. In tegenstelling tot de ontwerpen van Fokker zijn de Koolhovens veel minder bekend, maar wel degelijk Nederlands van oorsprong.

Geef een reactie