30/06/2000 A one way ticket…

In de luchtvaart kom je maar weinig enkele reisjes tegen. Ga je omhoog, dan kom je ook weer beneden. Tenminste, er is volgens mij nog nooit iemand boven gebleven. 😉 Parachutisten duurt dit vaak allemaal te lang. Halverwege krijgen zij de drang om eerder het luchtvaartuig te verlaten dan de piloot. Ze kopen dan ook meestal een One Way Ticket…
Dat overkwam mij ook op 30 juni 2000. Ik zou een ballonvaart met twee passagiers maken vanuit Harfsen (GLD). Aangezien het niet te warm weer was, liet de belading toe om een extra passagier mee te nemen. Het was Bob Draaier. Een parachutist en base-jumper die regelmatig bij het ballonbedrijf A3 Ballon, waar ik gevaren heb, over de vloer kwam. Of hij een stukje mee mocht… De passagiers vonden het wel spannend en zo heb ik hem meegenomen naar 7000ft hoogte. Daar aangekomen de ballon in een daling laten komen, zodat het gewichtsverlies bij het er uit springen van Bob niet zou leiden tot een raketvlucht naar nog grotere hoogte.
Na zijn vertrek is de vaart verder rustig verlopen en heb ik een mooie landing gemaakt bij Eibergen. Bob was zo aardig om de vaart en sprong met zijn camera vast te leggen. Het resultaat is te zien door op het filmpje te klikken.

Een gedachte over “30/06/2000 A one way ticket…

Geef een reactie