Algemeen

N44KE Angel 44, ‘n vreemde vogel

N44KE Angel Aircraft Corporation Angel 44 / Lelystad 1993
N44KE Angel Aircraft Corporation Angel 44 / Lelystad 1993

In 1993 was op vliegveld Lelystad een vreemde vogel te zien. Het was de N44KE, een Angel Aircraft Corporation Angel 44. Dit prototype maakte een Europese tour. Het toestel is ontworpen en ontwikkeld door The King’s Engineering Fellowship. Dit is een non-profit-organisatie.
Het toestel was bedoeld om voornamelijk missionairs-werk te doen in afgelegen gebieden. Daarvoor is het toestel uitgerust met een stevig onderstel met flinke wielen om op ruw terrein te kunnen landen. Ook kan het toestel door zijn grote vleugeloppervlak en grote flaps starten en landen van korte banen. Verder zijn de achterwaarts geplaatste motoren opmerkelijk met duw-propellors.

N44KE Angel Aircraft Corporation Angel 44 / Lelystad 1993
N44KE Angel Aircraft Corporation Angel 44 / Lelystad 1993

Het toestel heeft grote ramen en een flinke deur. Door die deur is het interieur gemakkelijk te wisselen en kan het toestel ook twee stretchers vervoeren voor medische doeleinden. Al met al een multifunctioneel vliegtuig met veel potentie. Toch is het nooit een succes geworden. Er zijn er volgens mij maar 4 van gebouwd.

N44KE Angel Aircraft Corporation Angel 44 / Lelystad 1993
N44KE Angel Aircraft Corporation Angel 44 / Lelystad 1993

Geef een reactie