Airliners

Operationele Concorde

F-BVFA Concorde Air France La Ferte Alais (1986)
F-BVFA Concorde Air France La Ferte Alais (1986)

In oktober 2003 maakte de laatste operationele Concorde zijn laatste vlucht. Daarmee kwam een einde aan een opmerkelijk tijdperk. De Concorde was (tot nu toe) het enige succesvolle verkeersvliegtuig dat sneller dan het geluid kon vliegen. Zowel Air France als Britisch Airways hebben er mee gevlogen. In Rusland heeft nog de Tupolev Tu.144 gevlogen, een kopie van de Concorde, maar dit toestel heeft eigenlijk alleen maar tegenslag gekend.

Toch is er tegenwoordig nog een Concorde operationeel. Het is een hotel dat Concorde heet. Dit hotel in Lara, Antalya in Turkije is gebouwd in de vorm van een Concorde. Ik heb hier in 2007 een aantal dagen mogen vertoeven. Prima ervaring! Deze week voor mij weer actueel, omdat Sabina weer afreist voor een korte vakantie in Turkije.

Hotel Concorde in Antalya (Turkije)
Hotel Concorde in Antalya (Turkije)

Voor wie dit hotel eens beter wil bekijken kan ik de website melden: http://www.concordehotel.info/.

Tijdens mijn verblijf in het hotel Concorde ben ik niet echt aan spotten toe gekomen. Eén vliegend object slechts bij de buren Een Robinson R44 vloog daar af en aan om gasten te vervoeren.

TC-HRC Robinson R44 Antalya (2007)
TC-HRC Robinson R44 Antalya (2007)

Een gedachte over “Operationele Concorde

  1. Hallo BJ,
    Wat leuk dat je Hotel Concorde kent. Wij logeerden bij de “buren” een paar deuren verder; Hotel Limak Lara Deluxe Resort. Een aanrader.
    Fijne omgeving om te verblijven.
    Groetjes,
    Angela

Geef een reactie