Ballonnen

Head Balloons, mooie vorm!

Voor de velen zal de vorm van een ballon één pot nat zijn. Peervormig met een mandje er onder (meestal). Toch zijn er verschillende vormen te onderkennen. Ballonnen met meer of minder banen, waardoor het oppervlak boller of vlakker is. Opgebouwd uit lange verticale vlakken of juist kleine vierkantjes. Smalle ballonnen voor wedstrijden, zodat men sneller kan dalen en stijgen. En zo zijn er nog wel meer kenmerken aan te geven.

Head Balloon / Chambley (F) augustus 1993
Head Balloon / Chambley (F) augustus 1993

Eén van de mooiste vormen van een ballon vind ik een Head Balloon. Dit is een Amerikaans merk dat in Europa maar zelden voorkomt. De meeste Head Balloons heb ik gezien in Chambley bij Metz (F). Hier wordt iedere twee jaar het grootste ballonevenement van Europa gehouden. In 2011 staat het overigens weer op de agenda.

Head Balloon / Chambley (F) augustus 1993
Head Balloon / Chambley (F) augustus 1993

Hierbij een paar plaatjes van Head Balloons. Het zijn allen Amerikaans geregistreerde ballonnen. De foto’s zijn gemaakt tijdens het evenement in Chambley in augustus 1993. Jammergenoeg is het merk nooit echt van de grond gekomen (leuke woordspeling dacht ik…) aan deze kant van de Oceaan. Er zijn overigens wel een paar Europese dealerschappen. Typerend voor Amerikaanse ballonnen is de veelkleurigheid en het vaak ontbreken van sponsorreclame. Daardoor staan ze vaak garant voor kleurige plaatjes.

Head Balloon / Chambley (F) augustus 1993
Head Balloon / Chambley (F) augustus 1993

Meer info over Head Balloons is te vinden op http://www.headballoons.com/

Geef een reactie