Ballonnen

Compacte volgwagen

Zeker bij de grotere passagiersballonnen horen grote volgauto’s of bussen. Soms verschijnt na de landing zelfs een touringcar om de passagiers terug te brengen naar de opstijglocatie van de ballon.

F-PPCY Boland 48.12 (augustus 1995 Chambley)
F-PPCY Boland 48.12 (augustus 1995 Chambley)

Dat moet anders kunnen moet deze Fransman gedacht hebben. Nadat hij zelf zijn amateurbouw Boland 48.12 klaar had was hij op zoek naar een geschikte volgauto. Die werd gevonden en is typisch Frans. Een Citroën 2CV! Lekker compact. De mand achterop, de tanks op de achterbank. Het mandje is zo klein dat de tanks tijdens de vaart aan de buitenkant worden bevestigd.

Al met al een komisch gezicht!

2CV als volgwagen (augustus 1995 Chambley)
2CV als volgwagen (augustus 1995 Chambley)

Op de foto is de F-PPCY te zien. F-P… wil zeggen dat het een Frans zelfgebouwd luchtvaartuig is. Boland is een Amerikaans ontwerp van Brian Boland. Deze ontwerper heeft diverse type ballonnen op zijn naam staan die door amateurs kunnen worden gebouwd.

De foto’s zijn gemaakt in Chambley (F) tijdens het tweejaarlijkse ballonevenement in 1995.

Geef een reactie