Bizjets

Genève EBACE 2011

G-NCCC CL-605 TAG Aviation UK Ltd
G-NCCC CL-605 TAG Aviation UK Ltd

Van 17 t/m 19 mei werd in Genève de jaarlijkse beurs EBACE gehouden. EBACE staat voor European Business Aviation Convention & Exhibition en is ruwweg gezegd de Europese autoRAI, maar dan voor privévliegtuigen. Hierdoor is de luchthaven van Genève die dagen een ideale plek om bijzondere vliegtuigen tegen te komen.
Al een aantal jaar achtereen ben ik met EasyJet naar Genève gevlogen om de vliegtuigen aldaar te bekijken. Met een goede dagrandverbinding is dit prima op één dag te doen. Ook dit jaar ben ik weer geweest, vergezeld van Luc en Hans. Een ouderwets dagje uit met een hoog “schoolreisjes-gehalte”.
Dit jaar was voorzien van werkelijk schitterend weer, waardoor de plaatjes erg mooi van kleur geworden zijn.
Hierbij al vast wat highlights. De overige foto’s zijn te zien op de fotopagina van AirOnline.nl onder Zwitserland / Genève.
Wat te denken bijvoorbeeld van een oude Lockheed Jetstar, de HB-JGK. In de wereld en zeker in Europa een zeldzame verschijning. Deze kerosine slurpende 4(!)-motorige bizjet is wel in een slechte staat. Of hij ooit nog zal vliegen…

HB-JGK Lockheed L-1329-25 JetStar II Dynacore
HB-JGK Lockheed L-1329-25 JetStar II Dynacore

Ook ver van huis is een Canadese Gulfstream 100, de C-GDTO. Zie je ook niet zo vaak aan deze kant van de plas.

C-GTDO Gulfstream G100 GPAir Ltd.
C-GTDO Gulfstream G100 GPAir Ltd.

Monaco is klein en heeft niet eens een eigen vliegveld. Toch zijn er vliegtuigen geregistreerd in dit mini-staatje. De 3A-MGR is zelfs van de regering en kwam vast een belangrijk persoon ophalen. 15 minuten na de landing vertrok deze Falcon alweer.

3A-MGA Falcon 900EX-EASy Government of Monaco
3A-MGA Falcon 900EX-EASy Government of Monaco

Niet alles was nieuw en met straalmotoren uitgerust. In een hoek van het veld stond een mooie klassieker in het zonnetje, de HB-IRJ, een Dakota gesponsord door Breitling. Voor mij een ideale combinatie, een mooi vliegtuig, gecombineerd met mijn favoriete merk van klokjes…

HB-IRJ Douglas DC-3A Dakota Breitling
HB-IRJ Douglas DC-3A Dakota Breitling

Geef een reactie