Sportvliegtuigen

In the Picture: G-BMWH ARV Super 2

G-BMWH ARV Super 2 (Hilversum 1987)
G-BMWH ARV Super 2 (Hilversum 1987)

Reg: G-BMWH
Type: ARV Super 2
Constructienr: 015
Eigenaar: Skylight
Locatie: Hilversum, 1987
Bijzonderheden: Van de ARV Super 2 zijn slechts 35 toestelletjes gebouwd. ARV staat voor Air Recreation Vehicle. De firma Skylight op vliegveld Hilversum zag er wel brood in en wilde met dit toestel gaan lesvliegen. Bij aankomst in Nederland kon het toestel nog niet direct ingeschreven worden. Dat gebeurde later wel. Het toestel werd PH-ARV. Het toestel is nog steeds in Nederland te vinden en is nu gebaseerd op vliegveld Lelystad. Grappig in die tijd was om te zien hoe de boomlange eigenaar W. Daams zich in het toestelletje kon hijsen.
De productierechten voor dit model zijn naderhand in diverse handen gewisseld. Dit alles zonder productie- of verkoopresultaten. Daarmee blijft de ARV een zeldzame verschijning.

Geef een reactie