Special Shapes

In the Picture: G-DERV Cameron Balloon Truck SS

G-DERV Cameron Balloons Truck SS, Chambley (F) 1993
G-DERV Cameron Balloons Truck SS, Chambley (F) 1993

Reg: G-DERV
Type: Cameron Balloons Truck SS 56
Constructienr: 1719
Eigenaar: Jeffrey Melvin Percival
Locatie: Chambley (F), 1993
Bijzonderheden: Een grappige special shape ballon, in de vorm van een vrachtauto. Shell was de initiële sponsor van deze, in 1988 gebouwde, ballon. Ik heb deze ballon gezien op het tweejaarlijkse ballonevenement in Chambley, Frankrijk, vlakbij Metz. Inmiddels is de ballon dermate oud dat ik denk dat deze niet meer luchtwaardig is. Grappig detail is dat de registratie van de ballon op de kentekenplaten van de vrachtauto staat. De meest logische plek bij zo’n ballon, nietwaar!?
In Engeland wordt doorgaans goed gezorgd voor oude en speciale ballonnen. Een aantal maal per jaar worden deze door diverse verzamelaars nog een opgeblazen. Varen mag niet meer, de ballonnen zijn daarvoor niet gekeurd. Hopelijk heeft ook deze ballon daar een plaatsje verkregen.

Geef een reactie