Sportvliegtuigen

PH-MBV Cessna F172N op Teuge neergestort

PH-MBV Reims/Cessna F172N Skyhawk, Teuge 26 juni 2010
PH-MBV Reims/Cessna F172N Skyhawk, Teuge 26 juni 2010

Vandaag, 2 juni 2011, is op het vliegveld Teuge de Reims/Cessna F172N PH-MBV neergestort. Dit gebeurde na het oppikken van een reclame-sleepnet. De piloot is hierbij ernstig gewond geraakt. Op foto’s op internet is te zien dat het toestel totaal vernield is. Hopelijk hersteld de piloot spoedig.
Op de bovenstaande foto is te zien hoe dit toestel in 2010 een relcamesleep oppikt, eveneens op Teuge. Het moet ongeveer in deze positie geweest zijn waarin het toestel oncontroleerbaar werd en op het vliegveld van Teuge is neergestort.
Het toestel is al sinds juli 1979 in Nederland ingeschreven en is zijn loopbaan begonnen bij Martinair op Lelystad. Daar heeft het toestel gediend voor lesvluchten, rondvluchten en reclamesleepvluchten. Deze zelfde klussen vervulde de PH-MBV vanaf 2008 voor Sky Service Netherlands op Teuge. Het toestel had opvallende oranje kleuren gekregen met reclameteksten er op van het kledinghuis Piet Zoomers.
Na een carrière van bijna 32 jaar in de lucht is daar vandaag een abrupt einde aan gekomen. Tot slot daarom nog een foto van het toestel in volle glorie, eveneens gemaakt in juni 2010 op vliegveld Teuge.

PH-MBV Reims/Cessna F172N Skyhawk, Teuge 13 juni 2010
PH-MBV Reims/Cessna F172N Skyhawk, Teuge 13 juni 2010

Aanvulling op 3 juni 2011: De piloot is gisteren later op de dag helaas overleden.

Geef een reactie