Airliners

In the Picture: PH-TVD Boeing 737-2K2

PH-TVD Boeing 737 Transavia (Schiphol 1985)
PH-TVD Boeing 737 Transavia (Schiphol 1985)

Reg: PH-TVD
Type: Boeing 737-2k2
Constructienr: 20943
Eigenaar: Transavia
Locatie: Schiphol, 1985
Bijzonderheden: Dit plaatje valt eigenlijk in de 18+ categorie “blote vliegtuigen”. Deze Boeing 737 van Transavia is hier te zien zonder verf. Het vliegtuig vloog tussen oude en een nieuwe verfvlaag kaal rond. Op zich niet zo goed voor het metaal, maar het scheelt wel wat in gewicht. De litertjes verf wegen aardig wat kilo’s extra op een verkeersvliegtuig. Dat zal echter niet de reden geweest zijn waarom het toestel zo rondvloog. Het toestel is in haar loopbaan bij Transavia dikwijls verhuurd aan andere maatschappijen. Daarbij heeft het ook regelmatig van kleurenschema gewisseld. Waarschijnlijk is de foto net na het einde van zo’n huurperiode genomen.
In 1986 is het toestel verkocht en is het via omzwervingen in India en Frankrijk in Indonesië terecht gekomen. Daar was het in elk geval nog in 2009 actief.

Geef een reactie