Helikopters

In the Picture: 3A-MPR Aérospatiale SA 341G Gazelle

3A-MPR Aerospatiale SA 341G Gazelle, Toussus-le-Noble (F) 1992
3A-MPR Aerospatiale SA 341G Gazelle, Toussus-le-Noble (F) 1992

Reg: 3A-MPR
Type: Aérospatiale SA 341G Gazelle
Constructienr: 1225
Eigenaar:
?
Locatie: Toussus-le-Noble (F), 1992
Bijzonderheden: Kort bij Parijs ligt het vliegveld Toussus-le-Noble. Via dit veld wordt de kleine luchtvaart voor Parijs afgehandeld. De lijntoestellen gaan naar Charles de Gaule of Orly en de privéjets naar Le Bourget.
Hierdoor kun je soms aardige bezoekers op dit veld tegenkomen. Zoals de 3A-MPR. Deze Gazelle uit Monaco trof ik hier rond de pinksterdagen in 1992. Op zich zijn er in het mini-staatje Monaco maar een paar luchtvaartuigen ingeschreven. Je komt ze dan ook niet zo vaak tegen. Deze heli is overigens op 3 juli 1998 betrokken geweest bij een incident of ongeluk. Daarbij is het toestel afgeschreven. Wat de exacte oorzaak is heb ik helaas niet kunnen achterhalen.

Geef een reactie