AutogyroHelikoptersSportvliegtuigen

Borkum (D) 12 juni 2011

D-KICO Valentin Taifun 17E
D-KICO Valentin Taifun 17E

De 3 gelijk gekleurde Cessna’s tijdens mijn bezoek aan Borkum op 1e Pinksterdag heb ik al laten zien. Op Aironline.nl zijn nu de overige foto’s ook te zien. Hieronder een paar highlights.

D-HNHC Aerospatiale SA365 C3 Dauphin 2
D-HNHC Aerospatiale SA365 C3 Dauphin 2

Maar liefst 2x bezocht de helikopter D-HNHC dit veld deze middag. Beide keren om een patiënt af te voeren naar het vaste land. Verder stonden er de nodige sportkisten die een weekendje op bezoek waren. Ook een aantal Nederlandse kistjes hadden de weg naar dit veld gevonden. Vermeldenswaardig verder waren twee autogyro’s. Deze kruising tussen vliegtuig en helikopter kom je niet zo vaak tegen. De hier aanwezige toestellen vielen onder de categorie ultralights.

D-MMKN AutoGyro Europe MTOsport
D-MMKN AutoGyro Europe MTOsport

Bijzonder waren de scholeksters op het veld. Deze voelden zich bedreigd door mijn aanwezigheid. Om hun nesten te beschermen werd ik met scheervluchten aangevallen. Met veel kabaal kwamen ze recht op me afvliegen, om dan net voor me scherp af te buigen, op het gras te landen en te doen of ze gewond waren. De foto’s heb ik met een gewone lens gemaakt, zo dicht bij vlogen ze!

Angry Birds LIVE! / Scholekster defending territorium
Angry Birds LIVE! / Scholekster defending territorium

Geef een reactie