Sportvliegtuigen

In the Picture: PH-JFL Pilatus PC-6/B2-H4 Turbo Porter

PH-JFL Pilatus PC-6 Turbo Porter, Lelystad 10 juni 2006
PH-JFL Pilatus PC-6 Turbo Porter, Lelystad 10 juni 2006

Reg: PH-JFL
Type: Pilatus PC-6/B2-H4 Turbo Porter
Constructienr: 947
Eigenaar: J.W. van der Flier
Locatie: Lelystad, 10 juni 2006
Bijzonderheden: Nog een keer een Pilatus Porter (zie bericht van 28 juni 2011). Een Nederlands exemplaar. Opvallend zijn de extra brandstoftanks onder de vleugel. Die kunnen eventueel ook verwijderd worden.
Deze kist was eigendom van J.W. van der Flier. Deze man is kennelijk Pilatus minded, want hij bezit momenteel een Pilatus PC-7 (PH-JWF). Dit is weliswaar een totaal ander vliegtuig dan een PC-6. De PC-7 wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor vliegopleidingen bij onze Koniklijke Luchtmacht. De Pilatus Porter is helaas  in 2009 verkocht en heeft Nederland verlaten. Als OK-PTP vliegt deze Porter uit 2005 nog steeds in Tsechië.
De eigenaar heeft inmiddels een ander speeltje gevonden in de vorm van de PH-VDF, een echte TF-51D Mustang uit 1944. Ook niet slecht! Daarnaast staat ook de PH-KLU, een oud luchtmacht Harvard, op zijn naam. Kortom een liefhebber van echte vliegtuigen!

PH-VDF North American P-51D Mustang
PH-VDF North American P-51D Mustang
PH-KLU North American Harvard, Diest (B) aug. 1995
PH-KLU North American Harvard, Diest (B) aug. 1995

Geef een reactie