AirShowMilitair

Thunder over Michigan

20110723-055349.jpg

Vandaag staat de Airshow Thunder over Michigan op het programma van mijn reis in de USA. Gisteren was ik in de gelegenheid om alvast een paar aankomende kisten te fotograferen op het veld Willow Run Airport bij Detroit. Het beloofd, ondanks het matige weer, een mooie vliegshow te worden. Gisteren werden we namelijk getrakteerd op echte Thunder over Michigan, in de vorm van een flinke onweersbui.
Wat te denken bijvoorbeeld van de bovenstaande C2 Greyhoud. Voor mij een nieuwe type om te zien. Dit toestel is in speciale kleuren gestoken omdat men al 50 jaar COD activiteiten uitvoert. Dat zijn Carrier Onboard Delivery taken. Het bevoorraden dus van vliegdekschepen. Dit forse toestel kan moeiteloos op een vliegdekschip landen, om de post te bezorgen. Het type vliegt al sinds 1966 (goed bouwjaar!) en zal de komde jaren nog in dienst blijven. Er is simpelweg geen vervangend toestel voorhanden.
Ook voor mij nieuw om te zien waren twee V22 Osprey’s van Bell-Boeing. Deze toestellen zijn een soort combi tussen helikopters en vliegtuigen. Ze hebben de aanduiding VTOL, verticale take-off and landing. Tijdens de vlucht draaien de motoren naar voren en heeft het toestel de snelheid van een vliegtuig. Bij de landing, zoals op de foto te zien is, worden de motoren omhoog gedraaid en landt het als een helikopter.

20110723-055708.jpg

2 gedachten over “Thunder over Michigan

Geef een reactie