AirShowHomebuiltWarbirdsWatervliegtuigen

Foto’s Oshkosh uitzoeken; een hele klus!

N713JT Chance Vought F4U-4 Corsair
N713JT Chance Vought F4U-4 Corsair

Inmiddels ben ik weer thuisgekomen na mijn reis naar de USA. Met bijna 7.000 foto’s op zak is het een hele klus om alles even op het internet te delen. De komende tijd ben ik nog wel even bezig met het sorteren en bewerken van de plaatjes. En daar zitten een paar mooie tussen!
Mijn bedoeling is om per soort een aantal foto’s te publiceren, bijvoorbeeld Mustangs, watervliegtuigen, helikopters, formatie vluchten, Dakota’s, enz.
Voor de aardigheid alvast een paar plaatjes om de ergste honger te stillen.
Het was voor mij een indrukwekkend evenement. Op Oshkosh en de omliggende velden zijn dit jaar weer over de 10.000 bezoekende vliegtuigen geweest. Het is simpelweg onmogelijk om alles te zien en te fotograferen. Ik heb het idee dat ik misschien 1/3 van de bezoekende kisten heb kunnen fotograferen, maar dan wel de meeste interessante. Het aantal bezoekende personen betrof dit jaar ruimt 540.000. Omdat het veld zo groot is levert dit geen problemen op. Door de jarenlange ervaring van de organisatie loopt logistiek alles op rolletjes. Lang wachten in een rij voor een drankje of broodje is er niet bij. Er is gratis drinkwater beschikbaar, sanitair is er voldoende en er is een goed transportsysteem over het veld. Ook is het veld aan het einde van de dag brandschoon. Er ligt (bijna) niets op de grond. Daar kan het publiek in Europa nog wat van leren…

N1463J Monnett Sonerai I
N1463J Monnett Sonerai I
N350GW Grumman G-44A Widgeon
N350GW Grumman G-44A Widgeon

Geef een reactie