AirShowWatervliegtuigen

Oshkosh 2011: Grumman seaplanes & Republic Seabees

5x Republic RC-3 Seabee
5x Republic RC-3 Seabee

Vandaag een portie waterratten. Tijdens de AirVenture 2011 op Oshkosh (USA) waren onder andere een flink aantal Republic RC-3 Seabees bijeengekomen. Eigenaren uit de USA en Canada kwamen hun typische watervliegtuigen showen. Een unieke verzameling van deze kisten, die in 1946 of 1947 gebouwd zijn. Er zaten een paar fraaie exemplaren tussen.

N64PN Republic RC-3 Seabee
N64PN Republic RC-3 Seabee

Een ander merk watervliegtuigen met een goede vertegenwoordiging was Grumman. Niet alleen bouwde Grumman diverse succesvolle normale vliegtuigen, hun serie watervleigtuigen is ook erg bekend. Er vliegen nog aardig wat van deze klassieke kisten rond.

N444M Grumman G-44A Widgeon (visited NL in 90's)
N444M Grumman G-44A Widgeon (visited NL in 90’s)

Erg leuk om (weer) te zien was voor mij de N444M, een Grumman Widgeon. Dit toestel was in de jaren 90 van een Engelse eigenaar en was enkele malen in Nederland te bewonderen. Helaas is de foto op Oshkosh niet super, aan beide kanten van de kist was een tent opgezet. Dat maakt het plaatje er niet fraaier op, maar geeft wel de ongedwongen sfeer van het evenement weer. Ik heb nog even met de eigenaar gesproken over het Europeese avontuur van deze kist.

N226CG Grumman HU-16B Albatross
N226CG Grumman HU-16B Albatross

De fotoseries zijn te vinden op www.AirOnline.nl, op de fotopagina onder USA, Oshkosh. Plezier bij het bekijken!

Een gedachte over “Oshkosh 2011: Grumman seaplanes & Republic Seabees

Geef een reactie