AirShowMilitair

Oshkosh 2011: Nog even de F-16 zonder neuswiel…

Nog even “genieten” van de F-16 die op woensdag 24 juli van de baan schoof op Oshkosh. Na een long field landing, met flink wat snelheid, kwam Capt. Jason Patten (soms heeft het ook nadelen als je naam op je kist staat…) er achter dat hij aan nieuwe remblokjes toe was voor zijn kist. Helaas te laat. Het einde van de baan kwam al in zicht. Het neuswiel van een F-16 is klaarblijkelijk niet bestand tegen een drassig veld na een fikse regenbui. Gevolg, de boel breekt af en een gebroken neus. Gelukkig deden er zich geen persoonlijke ongelukken voor.De luchtinlaat dient als mooie schep om veel zand te happen. Het zal mij benieuwen of deze F-16 ooit nog in de lucht komt. Oh ja, nog  één keer in elk geval, na drie dagen aan een hijskraan richting een dieplader…

F-16 kort na zijn knieval
F-16 kort na zijn knieval

Geef een reactie