AirShowMilitair

Een nieuw figuurtje voor Tetris?!? Of is het toch een…

Tetris 2.0 op de markt? Nee, dit is niet het nieuwste figuurtje om in Tertis in te passen. Het is een B2 Spirit bommenwerper. De AF 82-1066 om precies te zijn, met als bijnaam “Spirit of America”. Deze vliegende vleugel kwam op 23 juli langs bij de vliegshow “Thunder over Michigan” op Willow Run Airport. Door de foto ietsje te draaien ontstaat dit grappige effect.
Het was voor het eerst dat ik zo’n indrukwekkend apparaat zag. In totaal zijn er maar 21 van gebouwd. De toestellen opereren eigenlijk altijd vanuit America en vliegen non-stop naar o.a. Afganistan of Libië. Twee dagen later kon ik mijn tweede exemplaar noteren, een statisch test-exemplaar in het Air Force Museum op Wright-Patterson Air Force Base.

Geef een reactie