HomebuiltMilitair

Blue Angels op Oshkosh, anders dan je zou verwachten…

7 F-18 Hornet US NAVY Blue Angels
7 F-18 Hornet US NAVY Blue Angels

Tijdens de AirVenture 2011 op Oshkosh was helaas geen demo te zien van de Blue Angels, het demonstratieteam van de US Navy. Ik had de blauwe F-18’s eerder die week gezien op Willow Run Airport, tijdens de Airhow Thunder over Michigan. Oshkosh stond niet op hun agenda.

7 F-18 Hornet US NAVY Blue Angels
7 F-18 Hornet US NAVY Blue Angels

Toch was Blue Angel nummer 7 op dinsdag te zien op Oshkosh. Dit is de tweezitter van het team. Hiermee kunnen “rondvluchtjes” gemaakt worden voor bofbipsen. Het toestel was een paar keer die middag in de lucht te zien.

Ford Mustang GT Blue Angels
Ford Mustang GT Blue Angels
Ford Mustang GT Blue Angels
Ford Mustang GT Blue Angels

Ook bij Ford, één van de hoofdsponsoren, was een Blue Angel te zien, in de vorm van een speciaal met de hand gespoten Ford Mustang GT. Deze auto had een echt Blue Angel uiterlijk en heeft serienummer 001 van 001. Een uniek exempaar dus! Het Alcantara inerieur was voorzien van gele Recaro stoelen met geel stiksel. Ook motorisch was deze auto flink gekieteld. Ik geloof dat alleen een afterburner nog ontbrak.
De auto werd op donderdag geveild voor de EAA Young Eagles. een programma om jonge mensen kennis te laten maken met de luchtvaart. De auto ging uiteindelijk voor 400.000 USD de deur uit. Niet slecht!
Last but not least zag ik ook nog een Blue Angel Wanne-be. Deze “Lil Angel” mag vast ook een keer meedoen als ie groot is…

N145H Hospodar Robert P RV-4 “Lil Angel”

Geef een reactie