AirShowAutogyroHomebuiltMilitairOld TimersSportvliegtuigenUltralights

Fly-in 2011 Schaffen Diest (B); nice planes, nasty rains!

OO-WIL Stampe Vertongen SV-4B
OO-WIL Stampe Vertongen SV-4B

Eén van de meest gezellige fly-ins in Europa is zeker toch wel die van de Aeroclub op Schaffen Diest (B). Met echte hartelijke Belgische gastvrijheid wordt dit evenement jaarlijks georganiseerd door Dhr. Valvekens.
Vanuit heel Europa weten doorgaans een aantal bijzondere vliegtuigen de weg naar dit grasveld te vinden. Helaas werd dit jaar geplaagd door slecht weer. Hierdoor is het aantal bezoekende kisten beperkt gebleven. Het is simpelweg ondoenlijk om vele honderden en soms duizenden kilometers af te leggen in toestellen van soms ver voor de tweede wereldoorlog, in een open cockpitje.

PH-PHX Christen A-1 Husky (let eens op het water dat van de vleugels komt!)
PH-PHX Christen A-1 Husky (let eens op het water dat van de vleugels komt!)

Ik was met de auto afgereisd dit jaar. Het was al weer sinds 2005 dat ik hier voor het laatst geweest ben. Hoog tijd om dus weer eens af te reizen.
Mijn speciale dank gaat uit naar Dhr. Valvekens voor het beschikbaar stellen van de spotterskaarten voor ons, zodat we ons vrij tussen de vliegtuigen konden bewegen.

D-MTEB AutoGyro Europe Calidus
D-MTEB AutoGyro Europe Calidus

Aan het eind van de (zaterdag)middag zijn we helaas in de regen afgedropen naar huis. Het aantal binnendruppelde kisten leek toen op te drogen, de buien echter niet… Hopelijk kent de editie van 2012 weer stralend weer.
Toch zijn er een paar leuke plaatjes geschoten. Deze staan natuurlijk op www.AirOnline.nl, op de foto-pagina onder Schaffen-Diest.

Geef een reactie