Old TimersSportvliegtuigen

Klassieke Antonov An-2 dubbeldekker D-FONC in brand gestoken op Bruchsal (D)

D-FONC / DM-SKC Antonov AN2
D-FONC / DM-SKC Antonov AN2

In de nacht van vrijdag 9 septeber 2011 hebben onbekenden de Antonov An-2 D-FONC in de brand gestoken. Het toestel stond geparkeerd op het veld Bruchsal in Duitsland. Bruchsal ligt ten noorden van Karlsruhe. Van de, uit 1978 stammende, dubbeldekker is niets meer over.
Het toestel was eigendom van Classic Wings en droeg het fake serial DM-SKC uit de Oost-Duitse tijd. Classic Wings is ook regelmatig actief in Nederland. Op Teuge is vaak hun Antonov 2 D-FONL te vinden.
De Antonov 2 is de grootste éénmotorige dubbeldekker ter wereld. Op de foto is het toestel te zien in betere tijden, bij de vliegshow op Ooswold (Gr.) op 13 juni 2011, 2e Pinksterdag.

Geef een reactie