Sportvliegtuigen

Fotoverslag bezoek vliegveld Freiburg (D) op 10 september 2011

OE-ARE Frauwallner/Aero Designs, Inc. Pulsar XP
OE-ARE Frauwallner/Aero Designs, Inc. Pulsar XP

In het zuiden van Duitsland, op weg naar Basel in Zwitserland, kom je de fraaie stad Freiburg tegen. Naast het vliegveldje is de stad zelf zeker een bezoek waard. Maar ja, daar gaat deze site niet over. 😉
Een klimmetje naar de tower leverde mij toestemming van de havendienst op om even op het veld zelf te mogen fotograferen. Prima geregeld dus!

D-FFHZ Pilatus PC-12/47
D-FFHZ Pilatus PC-12/47

Het was een warme zaterdagmiddag en het vliegverkeer was rustig. Meest opvallende bezoeker was een fraaie Pilatus PC-12. Dit privé-vliegtuig maakte een korte stop en was snel weer verdwenen. De eigenaar was niet zo gesteld op fotografen, zo wist de havendienst mij te vertellen. Geen probleem, ik had de kist al in de landing gefotografeerd. En nog wel op een grappig momentje. Twee wielen aan de grond en één in de lucht. Niet de mooiste landing…
Meer foto’s staan op de site, op de fotopagina onder “Freiburg”.

Geef een reactie