Sportvliegtuigen

In the Picture: N8118 Dallair FR 100 Snap!

N8118 Dallair Aeronautica FR100 Snap!
N8118 Dallair Aeronautica FR100 Snap!

Reg: N8118
Type: Dallair Aeronautica FR 100 Snap!
Constructienr: 0013
Eigenaar: Dallair Aeronautica Inc.
Locatie: Oshkosh AirVenture 2011
Bijzonderheden: De Dallair Snap! maakte zijn debuut tijdens de EAA AirVenture 2011 op Oshkosh (USA). Dit kleine toestelletje is bedoeld voor aerobatic vluchten en valt in de categorie Light Aircraft. Het toestel is in staat om +6G en -3G krachten te doorstaan.
Het toestel heeft als voordeel ten opzichte van traditionele aerobaticvliegtuigen dat het veel goedkoper in de exploitatie is. De 130Pk sterke motor is voorzien van een olie-systeem waardoor er inverted mee gevlogen kan worden (mooie omschrijving van op de kop vliegen… 😉 ).
Het eerste productietoestel voor de Amerikaanse makrt zal vermoedelijk in 2012 worden afgeleverd. Benieuwd of dit toestel een verkoop-succes wordt. De tijd zal het leren. Onthoud dat je hier dan al voor het eerst er een plaatje van hebt gezien! 🙂

Geef een reactie