BallonnenHeteluchtballonnenSpecial Shapes

In the Picture: G-NUTS Cameron 35SS Mr Peanut balloon (Mersch LUX, 1988)

G-NUTS Cameron 35SS Mr Peanut (Mersch LUX, 1988)
G-NUTS Cameron 35SS Mr Peanut (Mersch LUX, 1988)

Reg: G-NUTS
Type: Cameron 35SS Mr Peanut
Constructienr: 711
Eigenaar: ?
Locatie: Mersch, Luxemburg 1988
Bijzonderheden: In het Luxemburgse Mersch werd in de zomer van 1988 een prachtig ballonevenement gehouden. Er waren hier een groot aantal mooie special shape ballonnen te zien. Eén daarvan was de ballon Mr. Peanut II, G-NUTS. Deze relatief kleine ballon heeft een inhoud van 1.000m3. De G-NUTS is een van de vroegere special shape ballonnen van Cameron. Deze Engels fabriek heeft inmiddels vele bijzonder gevormde ballonnen geproduceerd. Enkele daarvan heb ik gelukkig ook zelf mogen varen!
De G-NUTS beeldt het logo van Planters uit, een welbekend merk pinda’s, vooral in de USA. De G-NUTS heeft ook nog een grotere broer, de G-PNUT. Deze ballon was een slag groter en is indertijd naar de USA verscheept.
De ballon is in 1990 uit de vaart genomen en is tegenwoordig in handen van het British Balloon Museum & Library in Newbury (UK). Gelukkig blijft deze unieke ballon daardoor bewaard voor het nageslacht.

Geef een reactie