Militair

In the Picture: 67-0343 McDonnell Douglas F-4E Phantom II op Soesterberg in 1985

67-0343 RS F-4E Phantom USAF Soesterberg 1985
67-0343 RS F-4E Phantom USAF Soesterberg 1985

Reg: 67-0343/RS
Type: McDonnell Douglas F-4E Phantom II
Constructienr: 3194
Eigenaar: USAFE, Ramstein
Locatie: Soesterberg 1985
Bijzonderheden: Gemaakt op de bakermat van de Nederlandse luchtvaart, Soesterberg. Als spotter was ik daar vroeger regelmatig te vinden. Ook in 1985 toen deze mooie klassieke Phantom II op bezoek was. Het toestel was samen met nog zo’n fraaie bak vanaf de basis Ramstein in Duitsland gekomen.
In 1986 is deze Phantom weer teruggegaan naar de VS en heeft nog gevlogen bij de New Jersey Air National Guard. Daarna is het toestel in 1991 opgeslagen om later weer uit de mottenballen te komen als QF-4E. De Q staat voor de mogelijkheid om het toestel op afstand te besturen. Daardoor kan men oefenen met live munitie op een vliegend object. Dat een toestel daat niet van opknapt mag duidelijjk zijn! In 1999 is deze Phantom dan ook op Tyndall AFB afgeschreven en voorgoed een geestesverschijning geworden. Een roemloos einde van een fraai vliegtuig.
Heden ten dage zijn er nog steeds vliegende Phantoms in onze buurt te vinden. De Duitse luchtmacht o.a. vliegt er nog steeds mee!

Geef een reactie