Sportvliegtuigen

Mislukte landing PH-AVT Piper PA28-181 Archer II op vliegveld van Borkum (D)

PH-AVT Piper PA-28-181 Archer II
PH-AVT Piper PA-28-181 Archer II

Vandaag, 21 oktober 2011, heeft de PH-AVT een mislukte landing gemaakt op het vliegveld van het Duitse Waddeneiland Borkum. Naar verluid is de Piper Archer dermate beschadigd aan de vleugel, onderstel en prop, dat het toestel als afgeschreven moet worden beschouwd. De twee inzittenden zouden ongedeerd zijn gebleven.
Dit toestel is al sinds 25 oktober 1978 in ons land ingeschreven. Nu na 32 jaar en 361 dagen is daar dus helaas een einde aan gekomen. Het toestel heeft altijd gediend bij de Vliegclub Teuge. De registratie PH-AVT duidt daar ook op. Naast de AVT opereert men o.a. ook met de PH-BVT en CVT.
Op de foto hierboven is de PH-AVT te zien in betere tijden op 26 juni 2010 op Teuge (bij Apeldoorn).

PH-BVT Piper PA-28-181 Archer II
PH-BVT Piper PA-28-181 Archer II
PH-CVT Cessna 172P Skyhawk II
PH-CVT Cessna 172P Skyhawk II

Bijgewerkt 24 oktober 2011:
Inmiddels is er een website van de brandweer waarop het beschadigde toestel is te zien. Zo op het eerste gezicht lijkt het toestel minder beschadigd dan gedacht en lijkt het mij niet onwaarschijnlijk dat het toestel weer in een luchtwaardige toestand gebracht kan worden. Klik op deze link voor die beelden: http://www.kreisfeuerwehr-leer.de/presse/211presse2110borkum.php4

Geef een reactie