BallonnenGasballonnen

In the Picture: G-BWEO Lindstrand LBL-14M (AM-400) Roziere Balloon in St. Niklaas (B) in 1997

G-BWEO Lindstrand LBL-14M (AM-400) Rozier Balloon (St. Niklaas, sept. 1997)
G-BWEO Lindstrand LBL-14M (AM-400) Rozier Balloon (St. Niklaas, sept. 1997)

Reg: G-BWEO
Type: Lindstrand LBL-14M (AM-400)
Constructienr: 285
Eigenaar: Per Lindstrand
Locatie: St. Niklaas (B), september 1997
Bijzonderheden: Op deze foto’s is de Noor Per Lindstrand te zien in een door hem in 1996 ontwikkelde Roziere ballon. Een Roziere ballon is een gecombineerde gas-heteluchtballon. De gascel kan bij deze ballon met een brander verwarmd worden, zodat het draagvermogen op peil blijft of kan toenemen. Met name ‘s nachts kan men zo doorvaren, terwijl de zon overdag de verwarmende functie overneemt.
Deze ballon is relatief klein, 400m3. De meeste gasballonnen zijn meestal 2 tot 2,5 keer zo groot.
Per Lindstrand is vooral beroemd geworden door de eerste non-stop trans-atlantische ballonvaart die hij in 1991 met Richard Branson met een heteluchtballon gemaakt heeft. Daarna is hij een eigen ballonfabriek gestart in Engeland, Lindstrand Balloons. Ook in Nederland varen tal van Lindstrand heteluchtballonnen en het merk heeft in ons land een eigen importeurschap.
De foto’s zijn gemaakt tijdens de Vredefeesten in Sint Niklaas in België in 1997. Hier wordt ieder jaar het eerste weekend van september dit feest gehouden. Het is inmiddels één van de oudste en meest exclusieve ballonevenementen ter wereld. Om hier in het centrum van de stad van het marktplein te mogen opstijgen moet je door de organisatie uitgenodigd worden. Een aanrader om eens te gaan kijken, leuk om te combineren met bijvoorbeeld een weekendje Antwerpen. Het is namelijk een bijzonder en uniek gezicht om de ballonnen tussen de gebouwen door vanuit het centrum van de stad te zien opstijgen.

Per Lindstrand
Per Lindstrand
G-BWEO Lindstrand LBL-14M (AM-400) Rozier Balloon (St. Niklaas, sept. 1997)
G-BWEO Lindstrand LBL-14M (AM-400) Rozier Balloon (St. Niklaas, sept. 1997)

Geef een reactie