Sportvliegtuigen

In the Picture: PH-GRO Partenavia P68C Victor, een kruideniers-vliegtuig

PH-GRO Partenavia P68C Victor Hilversum 1987
PH-GRO Partenavia P68C Victor Hilversum 1987

Reg: PH-GRO
Type: Partenavia P68C Victor
Constructienr: 278
Eigenaar: Groenewoudt Profimarkt B.V.
Locatie: Hilversum 1987
Bijzonderheden: Een kruideniers-vliegtuig! De PH-GRO heeft een tjd op vliegveld Hilversum gestationeerd gestaan en was eigendom van de eigenaar van het bedrijf dat de Groenewoudt en Profimarkt supermarkten beheerde.
De Partenavia Victor is een fraai gestroomlijnde twin van Italiaanse origine. Opmerkelijk is het vaste onderstel. Meestal zijn twee-motorige vliegtuigen uitgerust met een intrekbaar landingsgestel. Eén voordeel hiervan kan ik zo opnoemen; je kan nooit vergeten de wieltjes uit te doen voor de landing!
Het toestel is in 1998 uitgeschreven in Nederland en heeft toen een Amerikaanse registratie gekregen. Na een omzwerving in Hongarije vliegt het toestel nu nog in Frankrijk rond.

Geef een reactie