HelikoptersHomebuilt

4 februari 2012 Vliegveld Lelystad in de sneeuw

PH-SEW Robinson R22 Beta
PH-SEW Robinson R22 Beta

De dag nadat er in Nederland flink wat sneeuw was gevallen en de nacht waarin op Vliegveld Lelystad een record lage temperatuur werd gemeten van -22,9 graden (!) ben ik in een stralende zon vliegtuigjes gaan kijken.
Op vliegveld Lelystad was veel bedrijvigheid. Het leek of iedereen Nederland van bovenaf in het wit wilde zien. Daarbij was het mooi onbewolkt en helder vliegweer met een hoge luchtdruk van 1040 millibar.
Afgezien van een storing aan de brandstofpomp voor MoGas had niemand last van het winter-weer, in tegendeel, het was prachtig vliegweer.

PH-PWP Van's RV-7A
PH-PWP Van’s RV-7A

Wel was het nog steeds flink koud, rond de -10 graden. Maar omdat er weinig wind stond heb ik het toch ruim 2 uur in de buitenlucht uitgehouden. Mijn camera’s functioneerden ook prima.
Ik heb heel wat kisten met een witte achtergrond kunnen vastleggen. Vooral de helikopters zorgden af en toe voor een spectaculair beeld. Door hun rotorwind werd de losse sneeuw rond het toestel geblazen, zodat het leek of men in een mistbank vloog.

PH-HBH Hughes 269C
PH-HBH Hughes 269C

Op het platform was nog de Duitse Dornier Do328 D-BDTA aanwezig. Deze had ik toevallig eerder die week ook al gezien, al lag er nu ook een flink pak sneeuw op de kist.

Europa Turbo XS
Europa Turbo XS

Op enig moment kwam er nog een witte Europa in een neuswiel-uitvoering voorbij taxiën. Welke kist dit is weet ik niet, er stond nog geen registratie op. Iemand een idee?
De foto’s van deze wintermiddag zijn te zien via de fotopagina van AirOnline.nl

2 gedachten over “4 februari 2012 Vliegveld Lelystad in de sneeuw

  1. Je zou even naar Lelystad maar nu ik de foto’s zie begrijp ik goed waarom dat “eventjes” ietsjes langer duurde ;-)) Mooie plaatjes weer BJ!!

  2. Prachtige plaatjes, toevallig nog een plaatje geschoten van de PH-TDG langstaxiend rond 14:00u.? Zo ja, dan heb ik vanuit de kist nog naar je gezwaaid, mogelijk heeft dat nog een leuke plaat opgeleverd???

Geef een reactie