AirlinersBallonnen

Malev uit Hongarije sinds 3 februari uit de lucht

HA-LBR Tupolev Tu-134A-3 Malev (Schiphol)
HA-LBR Tupolev Tu-134A-3 Malev (Schiphol)

De nationale luchtvaartmaatschappij Malev is sinds 3 februari 2012 aan de grond gebleven. Na 66 jaar is de maatschappij in zwaar financieel weer terecht gekomen. Malev is lid van One-world, een bundeling van een aantal luchtvaartmaatschappijen, maar dat heeft een komend faillissement niet kunnen afwenden.

HA-LOA Boeing B737-7Q8 Malév (9 mei 2010)
HA-LOA Boeing B737-7Q8 Malév (9 mei 2010)

De regering van Hongarije hoopt nog op een doorstart. Ondertussen zijn er alweer kapers op de kust, zo is Ryanair geïnteresseerd in een aantal lijnen van Malev.

HA-728 Tomi/SCB-AX-7 Malev (Katrineholm 1998)
HA-728 Tomi/SCB-AX-7 Malev (Katrineholm 1998)

Bij dit artikeltje een paar Malev plaatjes. Eén van een Tupolev Tu134 op Schiphol. Dit is nog uit de tijd dat deze lawaaibeesten nog mochten landen op onze nationale luchthaven. Vervolgens een Boeing 737, een type waarme tot vrijdag nog werd gevlogen.
De laatste foto is wat ongebruikelijk, een ballon met Malev titels. Niet dat men hiermee passagiers vervoerde. Deze ballon is hier te zien in 1998 tijdens de Europese Kampioenschappen ballonvaren in Katrineholm in Zweden. De ballon is door Malev gesponsord.
Hopelijk weet Malev op korte termijn weer in de lucht te komen.

Geef een reactie