Commuters

In the Picture: OY-CJV ATR 72 op Lelystad voor een nieuwe jas

OY-CJV ATR 72-212A (Nordic Aiviation Capital A/S)
OY-CJV ATR 72-212A (Nordic Aiviation Capital A/S)

Reg: OY-CJV
Type: ATR 72-212A
Constructienr: 986
Eigenaar: Nordic Aviation Capital A/S
Locatie: Lelystad, 10 februari 2012
Bijzonderheden: Een aardig grote kist voor de luchthaven Lelystad. Deze witte ATR 72 is op 9 februari binnen komen rollen vanuit Toulouse-Blagnac (F). Daar is het toestel gebouwd, heeft op 21 december 2011 voor het eerst gevlogen en is pas 6 januari van dit jaar afgeleverd. Een maandje heeft het op Toulouse opgeslagen gestaan, maar nu is er werk aan de winkel voor dit toestel.
Het toestel is eigendom van Nordic Aviation Capitol. Dat is een Deense leasemaatschappij met zo’n 160 turboprop vliegtuigen in de vloot.
Het is de bedoeling dat bij het bedrijf QAPS (Quality Aircraft Painting Services) de OY-CJV ontdaan wordt van zijn witte jas. Het toestel is voorbestemd om down under te gaan en zal gespoten worden in de kleuren van Skywest Airlines/Virgin Australia als VH-FVX.
Hiervoor heet QAPS ook de OY-CJU, eveneens een ATR 72, omgestpoten als VH-FVU.

Geef een reactie