HelikoptersWrecks & Relics

In the picture: (SP-TSC) PZL Mi-2, met de helikopter op de thee

(SP-TSC) PZL Mi-2 (Buurmalsen)
(SP-TSC) PZL Mi-2 (Buurmalsen)

Reg: (SP-TSC)
Type: WSK PZL-Świdnik S.A. Mi-2
Constructienr: 524738046
Eigenaar: Theetuin Tea-for-Two
Locatie: Buurmalsen, hoek Groeneweg – Lingedijk, 15 februari 2012
Bijzonderheden: Deze helikopter staat bij de Theetuin Tea-for-Two in Buurmalsen. Het adres is Groeneweg 59a, maar de heli is vanaf de Lingedijk goed te zien. De gemeente heeft het toestel inmiddels ook gezien en is niet gecharmeerd van het feit dat het toestel hier staat. Het zou de omgeving ontsieren en een vrijbrief zijn voor het plaatsen van andere reclame-objecten, zoals vrachtwagens met reclame er op.
Daarom moet het toestel weg. Op straffe van een dwangsom van € 5.000,-. De eigenaar heeft nog even respijt. Vanwege het slechte winterweer is het terrein niet toegankelijk genoeg om de heli te verplaatsen. Eind april 2012 moet de Mi-2 uiteindelijk weg zijn.

(SP-TSC) PZL Mi-2 (Buurmalsen)
(SP-TSC) PZL Mi-2 (Buurmalsen)

Deze helikopter is in 1976 gebouwd en heeft tot 1997 gevlogen. Deze heli is altijd civiel ingezet en kent geen militair verleden. Via omzwervingen is het toestel in Nederland terecht gekomen. Benieuwd waar het na april zal opduiken.

(SP-TSC) PZL Mi-2 (Buurmalsen)
(SP-TSC) PZL Mi-2 (Buurmalsen)

Een gedachte over “In the picture: (SP-TSC) PZL Mi-2, met de helikopter op de thee

 1. Goedemiddag,
  de heli Mi-2 SP-TSC uit Buurmalsen is verkocht aan ZORGluchtvaartmuseum (stichting) I.A.S.P. (International Aircraft Solutions Park)
  Hij zal helemaal uit elkaar gehaald worden, blank worden gemaakt van de vele lagen verf en helemaal opnieuw worden gerestaureerd en worden opgebouwd. Wij zoeken naar vele foto’s hoe het toestel is geweest en wat de achtergrond informatie hierbij is van het toestel, hij schijnt ook in Soesterberg te hebben gestaan.
  Weet u wie ons hierbij zal kunnen helpen?

  met vriendelijke groet
  Ruud Versteeg
  directeur/eigenaar
  van ZORGluchtvaartmuseum
  International Aircraft Solutions Park (I.A.S.P.)

Geef een reactie