Ballonnen over rimpelloos water.

Chambley 1999
Chambley 1999

Deze foto is gemaakt tijdens het tweejaarlijkse ballonevenement in Chambley, Frankrijk. Chambley ligt in de buurt van Metz. Dit ballonevenement is uitgegroeid tot Europa’s grootste ballonevenement. Een aantal keer ben ik er als spotter geweest, een keer als PUT (Pilot Under Training) en een keer als piloot. Iedere keer was het weer een belevenis. Zo heb ik in 1995 al eens mee mogen varen met een piloot uit Litouwen, maar het zelf de branders bedienen tussen een paar honderd andere ballonnen is toch altijd een speciale belevenis voor me gebleven.
Op de foto zijn een aantal ballonnen te zien ten zuidwesten van het startveld tijdens een ochtendvaart. Er was weinig grondwind en veel ballonnen gingen met de mand net in of boven het rimpelloze water hangen. Ook ik heb dat na deze foto gedaan. Een leuke ervaring, omdat het soms wat lastig is in te schatten hoe hoog je boven het water hangt en hoe snel of hoe langzaam je daalt. Oppassen voor natte voeten dus!
Leuk aan deze foto vind ik dat er in de spiegeling van het water meer ballonnen te zien zijn dan er op de foto staan.

Geef een reactie